Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Bili smo na treningu Luke Leškovića koji se priprema za borbu za svjetsku titulu protiv japanca Takashija

Borba će se održati u Donjoj Stubici u dvorani


Savate klub Stubica na čelu sa Srećkom Znikom organizira veliki borilački spektakl u Donjoj Stubici. U „Gala večeri“ savate boksa održat će se čak sedam borbi, od čega tri za različite titule, a četiri revijalnog karaktera. Borba večeri bit će ona između Luke Leškovića i Japanca Keisuke Takahasija za svjetku pro titulu u kategoriji do 63 kilograma. Ovo je prvi puta da se borba ovakve vrste organizira u Hrvatskoj. Pro borba održat će se u 7 rundi po 2 minute, a dozvoljeni su i udarci u potkoljenicu, kao i blokada potkoljenicom.

Bit će to novi veliki izazov za Leškovića, samo dva tjedna nakon borbe za titulu amaterskog svjetskog prvaka. -Nisam se do sada borio s Takashijem niti gledao njegove borbe, no izbornik Šimunec s njime se borio tri puta i sva tri puta pobijedio na bodove, tako da se radi o ozbiljnom protivniku, jer mi je izbornik otkrio da su ti mečevi bili izuzetno teško. Ponosan sam što sam dobio priliku da se borim za pro titulu. Jedva čekam izaći pred svoju publiku i pokazati sve što znam i umijem. Do sada sam se borio za razne titule bez podrške publike, no vjerujem da će mi taj impuls puno pomoći na putu prema pobjedi i tituli pro prvaka svijeta. – govori nam Lešković.


Tustić boksa za pro titulu prvaka Balkana
. U preostala dva meča za titulu borit će se Marko Gospočić i Miroslav Tustić. Gospočić se će se u kategoriji do kg boriti protiv borca Đidare, Martina Dvorskog, s kojim posljednjih godinu dana ima skor 1:1, a obje su borbe završile prekidom. Miroslav Tustić borit će se protiv Srbina Damjana Markovića za titulu pro savate prvaka Balkana. Ove dvije borbe trebali bi trajati 5 puta po 2 minute, ako prije ne dođe do prekida ili nokauta. Prije borbi za tituli gledat ćemo zanimljive revije, koje će trajati 3 puta po 2 minute. U kategoriji +85 kg, domaći as Zdenko Mirt, očekuje asa zabočke Đidare, Tomislava Knezića. Borcima Stubice Matiji Petriniću (-65 kg), Dariu Boroši (-70 kg) i Ivanu Klanjčiću (-75 kg), suprotstavit će se borci Fight cluba Kovačića. Inače predsjednik Savate saveza Hrvatske, Siniša Kovačić, najzaslužniji je što će se ova gala priredba održati u Donjoj Stubici, lobiravši međunarodnoj savate organizaciji za meč za svjetsku pro titulu.


Karte već u prodaji
Iako je do savate spektakla još 17 dana, karte su već u prodaji od 6. prosinca, a interes je velik. Domaćin, SK Stubica, u prodaju je dao četiri vrste karata. Za najjeftinije karte, tribina stajanje, valja izdvojiti 30 kuna, a za stajanje u parteru 40 godina. Za sjedenje na tribini valja izdvojiti 50 kuna, a za sjedenje u parteru 60 kuna, što su zaista popularne cijene, s obzirom da će gledatelji moći vidjeti sedam kvalitetnih mečeva, od čega tri za razne titule. Ulaznice se mogu nabaviti u Sveučilištu Donja Stubica i Turističkoj zajednici Donja Stubica. Savate spektakl u Donjoj Stubici održat će se u petak 29. prosinca s početkom u 19 sati u novoj sportskoj dvorani u Donjoj Stubici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook